Helyi közélet

2015.07.09. 18:30

A Modem mindhárom szintjét betölti az újonnan nyílt tárlat

Debrecen - Az Antal-Lusztig-gyűjtemény több, mint ötszáz darabjából nyílik kiállítás pénteken a Modemben.

Debrecen - Az Antal-Lusztig-gyűjtemény több, mint ötszáz darabjából nyílik kiállítás pénteken a Modemben.

– Az épület mindhárom szintjét betöltő tárlatot a korábbiaknál egészen új szempontok szerint válogatták a négyezer műből – hangsúlyozta Komolay Szabolcs alpolgármester a csütörtöki tájékoztatón. Hozzátette: a tárlat nyitánya lehet egy hosszan tartó új együttműködésnek a város és a Modem életében egyaránt meghatározó újrakezdésnek.

– Egy művészetszerető ember metaforikusan és a valóságban is szintről szintre más élményeket fog átélni – fogalmazta meg a képek elrendezési koncepcióját Nagy T. Katalin, a kiállítás kurátora.

– Nagyon fontos a cívisváros és a magyar kulturális élet számára, hogy e – nemzetközi rangot is kivívó – művészeti központ működjön – nyilatkozta Antal Péter a gyűjtemény tulajdonosa, aki kérdésünkre elmondta: a városvezetéssel folytatott, most is tartó egyeztetések nyomán lassan nyugvópontra kerül az a probléma és feszültség, amely másfél éve, két festmény eltűnése óta tart.

Meg vagyok győződve, hogy ez rendben lesz, nem csak a letéti anyag van jelen ma ebben az épületben, hanem egy időszaki kiállítás művei is, ami részemről a helyreállt bizalom jele. A rendőrségi nyomozás megszüntető határozata ellen fellebbeztem, így az folytatódik, várhatóan szeptemberben lesz előrelépés, az önkormányzat belső vizsgálatai pedig jelenleg is zajlanak. Türelemmel vagyok.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában