Helyi közélet

2015.07.09. 18:30

A Modem mindhárom szintjét betölti az újonnan nyílt tárlat

Debrecen - Az Antal-Lusztig-gyűjtemény több, mint ötszáz darabjából nyílik kiállítás pénteken a Modemben.

Debrecen - Az Antal-Lusztig-gyűjtemény több, mint ötszáz darabjából nyílik kiállítás pénteken a Modemben.

– Az épület mindhárom szintjét betöltő tárlatot a korábbiaknál egészen új szempontok szerint válogatták a négyezer műből – hangsúlyozta Komolay Szabolcs alpolgármester a csütörtöki tájékoztatón. Hozzátette: a tárlat nyitánya lehet egy hosszan tartó új együttműködésnek a város és a Modem életében egyaránt meghatározó újrakezdésnek.

– Egy művészetszerető ember metaforikusan és a valóságban is szintről szintre más élményeket fog átélni – fogalmazta meg a képek elrendezési koncepcióját Nagy T. Katalin, a kiállítás kurátora.

– Nagyon fontos a cívisváros és a magyar kulturális élet számára, hogy e – nemzetközi rangot is kivívó – művészeti központ működjön – nyilatkozta Antal Péter a gyűjtemény tulajdonosa, aki kérdésünkre elmondta: a városvezetéssel folytatott, most is tartó egyeztetések nyomán lassan nyugvópontra kerül az a probléma és feszültség, amely másfél éve, két festmény eltűnése óta tart.

Meg vagyok győződve, hogy ez rendben lesz, nem csak a letéti anyag van jelen ma ebben az épületben, hanem egy időszaki kiállítás művei is, ami részemről a helyreállt bizalom jele. A rendőrségi nyomozás megszüntető határozata ellen fellebbeztem, így az folytatódik, várhatóan szeptemberben lesz előrelépés, az önkormányzat belső vizsgálatai pedig jelenleg is zajlanak. Türelemmel vagyok.

HBN–HABE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában