Helyi közélet

2015.04.03. 08:48

Megkérdeztük: Ön hol tölti a húsvéti ünnepeket?

Debrecen - Otthon, nyugalomban, vagy esetleg a szabadban kirándulva? Olvasóink válaszolnak.

Debrecen - Otthon, nyugalomban, vagy esetleg a szabadban kirándulva? Olvasóink válaszolnak.

– Otthon fogom tölteni a húsvétot, családi körben. Most érkeznek haza a rokonok külföldről és nálunk gyűlünk össze az ünnepi ebédre – válaszolta kérdésünkre Varga Anita.

Nyeste Katinka szintén otthon tölti a húsvéti ünnepeket. Mint mondta, amikor jó idő van, olyankor el szoktak menni kirándulni valahova, most viszont a hideg időjárás miatt nem tervezik, hogy valahova is elinduljanak.

– Annyira nem tartjuk a húsvéti hagyományokat, de a család hölgytagjait azért meglocsolom. A húsvétot otthon töltöm, esetleg a barátaimmal kimozdulok valahova – nyilatkozta lapunknak Simon Dávid.

Vajóczki Virágéknál hagyomány, hogy húsvétkor összegyűlik a család, ezért otthon töltik az ünnepet. Mint mondta, testvérével már a tojásokat is elkészítették a locsolóknak.

Nyilas Dominikáék viszont nem készülnek festett tojásokkal a húsvétra, ugyanakkor ők is családi körben ünnepelnek és nem utaznak el.

– Nem kirándulunk sehova húsvétkor, ilyenkor szűk családi körben szoktunk ünnepelni – nyilatkozta a Naplónak Bártfai Panni.

HBN|Fotók: Matey István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában