Helyi közélet

2015.04.21. 11:07

Jegyzet: Hogyan neveld?

<em>Az így neveld a sárkányodat, a kiskutyádat, a gyermekedet ebben az önző világban, vagy az így neveld az egódat című virtuális és létező tanfolyamok mellé bizonyosan lenne igény egy így neveld az államfődet vagy miniszterelnöködet elnevezésűre is</em>. Barak Beáta jegyzete.

Az így neveld a sárkányodat, a kiskutyádat, a gyermekedet ebben az önző világban, vagy az így neveld az egódat című virtuális és létező tanfolyamok mellé bizonyosan lenne igény egy így neveld az államfődet vagy miniszterelnöködet elnevezésűre is. Barak Beáta jegyzete.

Megfordítanám, amit a Hálózat című 1976-os Sidney Lumet–filmben láttam a minap az Apollóban: vagyis épp a vezetőket ültetném a képernyő elé, s a tanítani óhajtó honpolgárokat pedig a stúdióba, ahonnan - most, és amióta a televíziózás létezik –, az olykor agymosásnak is beillő hazugságáradat ered. Kíváncsi lennék, az észak-koreai diktátor elhinné-e, ami hazájában a fa mögött az erdőben zajlik; a magyar vajon azt, hogy a közfoglalkoztatás sajnos nem mindig vezet vissza a munkába, csak ha átlépjük az árkot; az iráni, hogy a nők sok esetben a kék-zöld foltokat rejtik a csador alá? Azokat is emígy, kötelező tévézéssel kínoznám, akik éhezni, meghalni, hullámsírba veszni hagyják földijeiket, netán nevetséges összeggel szúrják ki az ápolónők, gyógytornászok szemét, ezért azok is elmenekülnek. Csak egy baj van, a kommunikációban eddig szerzett tapasztalataik azt mondatnák a világ vezetőivel, hogy mindez kamu.

- Barak Beáta -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában