Helyi közélet

2015.04.10. 11:24

Jegyzet: Fékezett habzású oktatás

<em>Először kevésbé habzott, aztán nagyon fehérített, majd a kezet is kímélte. A nyugati márkák megjelenésével pedig egyenesen tökéletes mosóporokhoz jutottunk, amikről azóta is rendre kiderül, lehetnek még tökéletesebbek. Nincs az az illatos meg anyagkímélő termék, ami folyékonnyá téve, kapszulába csomagolva ne lehetne még annál is jobb</em>. Szőke Tímea jegyzete.

Először kevésbé habzott, aztán nagyon fehérített, majd a kezet is kímélte. A nyugati márkák megjelenésével pedig egyenesen tökéletes mosóporokhoz jutottunk, amikről azóta is rendre kiderül, lehetnek még tökéletesebbek. Nincs az az illatos meg anyagkímélő termék, ami folyékonnyá téve, kapszulába csomagolva ne lehetne még annál is jobb. Szőke Tímea jegyzete.

Így van ezzel a honi oktatás irányítás is. Minap a tankönyvellátás változásairól szólva Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár többek közt elmondta: „a tankönyvek elosztásában és az iskolákba eljuttatásában praktikusabb, logikusabb rendszert alakítanak ki”, a rendelés pedig könnyebbé és biztonságosabbá válik. Vagyis, bár korábbról tudjuk, hogy már eddig is sikertörténet volt a KELLO ténykedése, most még jobb lesz.

Akárcsak maga a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, melyen szintén csak a még tökéletesebb működés érdekében változtatnak időnként. Ezért cserélték a vezetőjét, nyúlnak bele a hatáskörébe; például a szakiskolák tekintetében, küldetését beteljesítve most már átadhatja azokat a Nemzetgazdasági Minisztériumnak.

A hibák mértéke elhanyagolható, csak – ahogy Czunyiné egyszer fogalmazott – finomhangolás folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában