Helyi közélet

2015.04.01. 17:59

Jegyzet: Eső és köpönyeg

<em>Negyedszázad sem volt elég arra, hogy megtanuljuk, nem utólag kell valamit leszabályozni, hanem még a bevezetése előtt.</em> Égerházi Péter jegyzete.

Negyedszázad sem volt elég arra, hogy megtanuljuk, nem utólag kell valamit leszabályozni, hanem még a bevezetése előtt. Égerházi Péter jegyzete.

Emlékezzünk csak: a szocializmus rabigáját lerázva magunkra szabadítottuk a kapitalizmust, amelynek nagyon sokáig csak a vad oldalát ismertük. Sorra jöttek létre a szélhámos cégek, melyeket egy idő után „bedöntöttek”, de másnap más néven ugyanaz a társaság megkezdte hasonlóan kártékony működését, mert csak korlátoltan volt felelős a társaság. S, hogy eközben a kárvallottak, legtöbbször a kis­emberek élete tönkrement, sokáig nem tűnt fel az éppen regnáló kormányoknak. Mire megszületett a megfelelő szabályozás, ezzel a „biznisszel” a vállalkozók gátlástalanabbjai már betegre keresték magukat, majd külföldi bankszámlákon eltüntetve a tisztességtelenül megszerzett lét, „nincstelenné” tették magukat, hogy még véletlenül se lehessen behajtani valamit rajtuk. Jól bevált módszer lett a családtagokra, akár a csecsemőkre átíratott vagyon is. S, hogy ebben most éppen a brókerek, illetve a velük kapcsolatba kerülők az érintettek, az csak a probléma sokszínűségét mutatja, de a most meghozott törvény már nem segít a régen ázó magyar embereken.

- Égerházi Péter -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában