Helyi közélet

2015.04.28. 11:23

Ahol a segítő is segítségre szorul

Debrecen - A kárpátaljai magyarságot humanitárius katasztrófa fenyegeti. Próbáljunk segíteni!

Debrecen - A kárpátaljai magyarságot humanitárius katasztrófa fenyegeti. Próbáljunk segíteni!

A Magyar Református Szeretetszolgálat hetente indít segélyjáratokat Kárpátaljára, hogy élelmiszerrel, használati esközökkel és készpénzzel segítsen az ott élő magyaroknak, akiket a háború miatt humanitárius katasztrófa fenyeget. A karitatív akcióhoz kapcsolódott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hajdú-bihari, szabolcsi és szolnoki szervezete, valamint médiatámogatóként a Russmedia Kft. és a Debreceni Városi Televízió.

Étel, pénz, kazán

Az együttműködési megállapodás keddi ünnepélyes aláírásán elhangzott, hogy a tavaly ősszel meghirdetett cselekvési program keretében a szeretetszolgálat a partnerei segítségével eddig mintegy 170 tonna élelmiszert, 66 vegyes tüzelésű kazánt és több mint 100 millió forint pénzadományt juttatott el a rászoruló kárpátaljai magyaroknak.



Elkel a segítség, hiszen mintegy 150 ezer magyar él Kárpátalján, akiknek a 60 százaléka református. Közülük akik eddig adományokkal segítettek másokat, ma már maguk is segítségre szorulnak. Az átlagbérek 15-20 ezer forint körül vannak, miközben például a gáz ára a közelmúltban a háromszorosára nőtt.

Családfenntartó nélkül

A szeretetszolgálat munkatársai a közelmúltban 170 olyan családnak vittek élelmiszert, ahol a családfenntartót besorozták katonának. A Hajdú-bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége legutóbbi ülésén egymillió forint pénzadományt szavazott meg a kárpátaljai rászorulóknak, a Hajdú-bihari Napló és a Kelet-Magyarország című lapok pedig amellett, hogy időről-időre közlik a segélyakcióról szóló felhívást és az adományozók névsorát, helyszíni riportban számolnak majd be egy-egy segélyszállítmány célba juttatásáról.

HBN


Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg - Együttműködési megállapodást köt a Magyar Református Szeretetszolgálat a Hajdú-Bihar Megyei, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarákkal, valamint a hozzájuk csatlakozó médiatámogatókkal: a Hajdú-Bihari Naplóval, a Kelet-Magyarországgal és a Debreceni Városi Televízióval.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában