Helyi közélet

2015.04.24. 10:34

A villamosvezető hibázott

Debrecen - Ezúttal nem az autós figyelmetlensége okozta a balesetet.

Debrecen - Ezúttal nem az autós figyelmetlensége okozta a balesetet.

A 2-es villamos forgalomba állása óta gyakran előfordul, hogy autós és villamos karambolozik. Ezen balesetekről utólag eddig mindig az derült ki, hogy az autó vezetője hibázott.

Április 13-án a Kossuth utca és a Piac utca sarkon is összeütközött egy CAF és egy horvát autós. Ezzel kapcsolatban azonban azt állapították meg, hogy éppen fordítva történt a dolog. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a helyszíni szemle során a villamos vezetője elismerte felelősségét, mivel a Piac és a Kossuth utcák kereszteződésében kihelyezett jelzőlámpa tilos jelzése ellenére indult el, így nem biztosított elsőbbséget a Kossuth utcán a Sas utca felől a Piac utca irányába kanyarodó személygépkocsinak, amellyel emiatt összeütközött. A villamos vezetőjére a rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki.

A DKV kommunikációs és marketing vezetője arról tájékoztatott, hogy a rendőrség szakértője a helyszínen megnézte a villamos kamerái által rögzített felvételeket.

Megbüntetik

Ez alapján az feltételezhető, hogy a villamos a tilos jelzés ellenére indult el. A járművezetővel szemben a munkáltató eljárást kezdett, de annak pontos mibenlétét – szolgálati titokra való hivatkozással – nem részletezték.

HBN–OCs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában