Helyi közélet

2015.03.28. 10:35

Terelnek a felújítás miatt

Debrecen - Jelentősen átalakul a forgalmi rend az Ispotály utcai villamos pálya környékén.

Debrecen - Jelentősen átalakul a forgalmi rend az Ispotály utcai villamos pálya környékén.Felújítják a tönkrement, 30 éves villamos pályát az Ispotály utcán, mely a DKV Zrt. Salétrom utcai telephelyétől indul és a Petőfi téren csatlakozik az 1-es és a 2-es villamos vonalához. A munka március 31-én, kedden kezdődik és a tervek szerint április 30-áig fog tartani. A beruházás miatt alaposan megváltozik a forgalmi rend a környéken.

Nem zárják le teljesen

Az Ispotály-Salétrom utcai kereszteződésben, a DKV telep bejárata előtti részt, március 31-én reggel 8 órától, április 15-én 24 óráig úgy zárják le, hogy az Ispotály utcáról egy sávon, jobbra azért ki lehet majd kanyarodni a Salétrom utcára. Az Ispotály utcán egyirányú forgalom lesz érvényben a Petőfi tér felől a Salétrom utca irányába.

Az úttest mindkét oldalán tilos lesz a megállás. Az Ispotály utcára az Erzsébet utcáról a DTV melletti névtelen utcán keresztül lehet majd behajtani, amelyen az építkezés ideje alatt megfordítják a jelenleg érvényben lévő forgalmi rendet, tehát az útszakasz az Ispotály utca felé lesz egyirányú. Az utca bal oldalán lévő régi lakótelepi parkolókat innen lehet majd megközelíteni, kihajtani pedig csak a Salétrom utca irányába tudnak az autósok. Az Ispotály és a Raktár utcákra április végéig a Petőfi tér irányából sem lehet majd behajtani, a kanyarodó sávot ugyanis lezárják. Annak ellenére, hogy az Ispotály utcát nem zárják le teljesen az autóforgalom elől, az építkezés ideje alatt gyakran lehet majd ideiglenes forgalomkorlátozásra, útlezárásra számítani. Ezért, a DKV Zrt. arra kéri az autósokat, hogy az Ispotály utcát csak célforgalomra vegyék igénybe.

[/caption]

Óvoda, cégek, posta

Az Ispotály utcai óvodát a gyalogosok mobil átjárón keresztül érhetik majd el. Az ott található vállalkozások telephelyeiket gépjárművel mobil áthajtókon keresztül tudják megközelíteni. A pályarekonstrukció ideje alatt az ottani új lakóparkban élők az Ispotály utca felől nem, csak a Raktár utca felől hajthatnak be a lakóparkba. A belső utakon az építkezés ideje alatt az eddigi egy helyett, kétirányú forgalom lesz érvényben.

A Petőfi téri 2-es posta gépjárművel, csak a Déli sor és a Raktár utca felől válik megközelíthetővé.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában