Helyi közélet

2015.03.19. 10:45

Mentorkonferencia Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - A végzős hallgatók és mentoraik is hasznos tapasztalatokat szereztek a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar szerdai rendezvényén.

Hajdúböszörmény - A végzős hallgatók és mentoraik is hasznos tapasztalatokat szereztek a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar szerdai rendezvényén.

- Összesen 42 harmadéves nappali tagozatos óvodapedagógus hallgató kezdi meg nyolchetes külső szakmai gyakorlatát március 30-án. Erre az alkalomra immár hagyományosan konferenciát szervezett a Debreceni Egyetem hajdúböszörményi kara, melyen a végzős hallgatók személyesen találkozhatnak leendő segítőjükkel – tájékoztatott Fazekas Jánosné, a gyakorlati képzésért felelő koordinátor.

Idén 17 település 26 óvodájában várják külső szakmai gyakorlatra a jelölteket. A rendezvényen a mentorok és a hallgatók betekinthettek a gyakorló óvodában folyó képzési tevékenységbe, majd a látottakat csoportos megbeszélésen elemezték, értékelték.


Forrás: unideb.hu


- Ezen a konferencián minden évben igyekszünk egy-egy olyan szakterületet kiválasztani, amely segíti a mentori feladatok sikeres teljesítését. Az előadásokon az aktuális elméleti kérdések mellett megismerhetik a folyamatosan korszerűsödő képzési gyakorlatot, s ezzel a területen dolgozó óvodapedagógusok fejlődéséhez is hozzájárulunk - hangsúlyozta Kovácsné Bakosi Éva dékán a hospitálást követő plenáris ülésen.

A tanácskozáson Hovánszki Jánosné tartott interaktív előadást az óvodai ének-zenei nevelés aktualitásairól, majd Mező Kata ismertette, milyen lehetőségei vannak a gyerekek kreativitásfejlesztésének élménypedagógiai eszközökkel.

- unideb.hu -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában