Helyi közélet

2015.03.18. 13:52

Megkötözték, majd kirabolták az idős nőket

Debrecen - A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a házaspárral szemben, akik a gyanú szerint bementek két idős asszony lakásába is, ahol a sértetteket megkötözték, és elvitték tőlük az értékeiket.

Debrecen - A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a házaspárral szemben, akik a gyanú szerint bementek két idős asszony lakásába is, ahol a sértetteket megkötözték, és elvitték tőlük az értékeiket.

A nyomozás adatai szerint 2014. május 16-án 10 óra 24 perckor egy nő telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, hogy Debrecenben, a Barna utcán a 85 éves szomszédjához ismeretlen tettesek bementek, az idős asszonyt megkötözték, és elvitték az értékeit.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, ahol a sértett elmondta, hogy aznap egy ismeretlen személy telefonon azzal az ürüggyel hívta fel, hogy egy nyereményjátékon vitaminokat nyert, és azt az otthonában át szeretné adni a részére. Ezt követően pár perc múlva egy férfi és egy nő becsengetett hozzá azzal, hogy a gyógyszergyár képviseletében jöttek és hozták a nyereménycsomagot.Az asszony beengedte őket a lakásába, majd a férfi vele egy kérdőívet töltetett ki a konyhában, amelyet követően a nénit egy késsel megfenyegette, míg társa a lakásban értékek után kutatott, majd az áldozat nyakában, valamint kezén található ékszereket levették róla, lefektették az ágyra, ahol megkötözték és leragasztották a száját.

A megalapozott gyanú szerint a két terhelt 2014. augusztus 4-én 9 óra körüli időben egy Lehel utcai társasház egyik lakásában egy másik idős asszonynál jelent meg, akihez szintén ajándékot ígérve jutottak be. A nő és a férfi késsel megfenyegette és megkötözte a 77 éves sértettet, majd miután megtalálták nála a készpénzét és ékszereit, a zsákmánnyal és a lakás kulcsaival együtt a helyszínről elmenekültek. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába az esetről 9 óra 37 perckor az idős néni szomszédjától érkezett segélyhívás.

A nyomozók a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelyek eredményre vezettek, így azonosították a támadókat. A beszerzett bizonyítékok a debreceni rendőröket elvezették egy házaspárhoz, akik a két bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak. A nyomozók Sz. Sándort és Sz. Sándornét 2014. augusztus 9-én elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták a helyi lakosokat. A két 43 éves terhelt a bűncselekmények elkövetését beismerte.

A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett gyanúsítottakat a Debreceni Járásbíróság 2014. augusztus 11-én előzetes letartóztatásba helyezte.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az Sz. Sándorral és Sz. Sándornéval szemben a rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2015. március 15-én befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában