Helyi közélet

2015.03.31. 08:30

Küldjön hírt! - Nyolc ország vendégei a Vörösmartyban

Debrecen - 2015. március 22-én érkezett Debrecenbe 46 pedagógus és diák, akik egy hétig a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vendégei voltak a Comenius program TOPGAMES projektje keretében.

Debrecen - 2015. március 22-én érkezett Debrecenbe 46 pedagógus és diák, akik egy hétig a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vendégei voltak a Comenius program TOPGAMES projektje keretében.

Már hetekkel korábban készültek az osztályok, szépítgették a folyosókat, a termeket, hogy a vendégek mielőbb otthonosan érezzék magukat.

A projekthéten a bolgár, lengyel, olasz, görög, török, lett, román és spanyol vendégek megismerkedtek a magyar iskolarendszerrel, betekintést kaptak az iskola pedagógiai tevékenységébe tájékoztatás és óralátogatások formájában, a művészeti iskola diákjai egy órás műsor keretében mutatták meg tehetségüket zene-, ének- és táncos produkcióikban, kézműves- és sportfoglalkozáson, kerékpáros versenyen vettek részt, ismerkedtek a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola munkájával, betekintést nyertek a Csokonai Színház életébe, városnézés során tudtak meg sok érdekességet Debrecenről és Budapestről, ellátogattak a Parlamentbe, kirándultak a Hortobágyra, az Aquaticumban, illetve a Jégcsarnokban edzették testüket.

A programok során arra törekedtünk, hogy Magyarország történelmével, szokásaival, nyelvével is ismerkedjenek, hiszen a vendégek nagy része első alkalommal járt országunkban.

Az egy hét alatt újabb barátságok szövődtek a magyar és külföldi diákok között, többen tervezik, hogy nyáron újra találkoznak majd, akkor már a családdal együtt. Egy-egy ilyen találkozó nagy lendületet ad a nyelv gyakorlásának, a nyelvtanulásnak.

A koordinátorok több alkalommal is egyeztették és ellenőrizték a projekt haladását, kijelölték a következő találkozóig elvégzendő feladatokat, bemutatták az előző időszak munkájáról készült prezentációkat.

A színes kavalkád egy hétig alakította át az iskola életét, hiszen 10 nyelven zsongott az iskola folyosója. Hétfőn már újra csend lesz, csak az emlékek, a fotók idézik fel a szép napokat.

Intézményünk harmadik Comenius projektjének vége felé közeledik, hiszen júniusban ez a kétéves ciklus is lezárul. Hosszú évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a projektek elvégzésére szövetkezett tanár- és diákcsoport közös munkája a szülők segítségével sok élménnyel, tudással, tapasztalattal gazdagítja a résztvevőket, és általuk a tágabb környezetet is. Köszönjük minden támogató segítségét!

- Seressné Barta Ibolya -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában