Helyi közélet

2015.03.31. 13:25

Jegyzet: Népítélet

<em>„Mivel repültek?” „Hallották, mi történt?” Ezekkel a kérdésekkel szólítottak meg a vendéglátók múlt kedden délben, miután leszálltam a Berlinből Stuttgartba tartó repülőjáratról. Ugyan nem Germanwings gépen ültem, de összeugrott a gyomrom, amikor elmondták, mi történt a Düsseldorfba tartó Airbus-szal</em>. <strong>Szabó Zsolt László jegyzete</strong>.

„Mivel repültek?” „Hallották, mi történt?” Ezekkel a kérdésekkel szólítottak meg a vendéglátók múlt kedden délben, miután leszálltam a Berlinből Stuttgartba tartó repülőjáratról. Ugyan nem Germanwings gépen ültem, de összeugrott a gyomrom, amikor elmondták, mi történt a Düsseldorfba tartó Airbus-szalSzabó Zsolt László jegyzete.Az a benyomásom, hogy a német társadalom nem tud mit kezdeni azzal a magyarázattal, amit a Lufthansához tartozó fapados társaság illetékesei közöltek, nevezetesen hogy a fekete doboz alapján a másodpilóta szándékosan kormányozta a járművet az Alpok szikláinak. Azaz hogy nem a tudományos perfekció és a technológiai teljesítmény hiánya vagy éppen a biztonsági előírások elégtelensége vezetett a katasztrófához, hanem az emberi tökéletlenség, amivel képtelenség kalkulálni. L.-t büntetőjogilag nem lehet felelősségre vonni. Berlinben járva-kelve viszont úgy látom, a társadalom megkezdte a másodpilóta morális elszámoltatását. Sutba dobva személyiségi jogait akarja mindenki megfejteni L. jellemét, már-már a hozzátartozói, barátai felelősségét is firtatva. Így vagy úgy, de valakinek lakolnia kell. Németország nem egy következmények nélküli ország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában