Helyi közélet

2015.03.26. 07:42

Adorján váránál emlékeznek

Szalárd, Hegyközszentimre - Ülést tart a Partiumi Hagyományőrző Egyesület állandó tanácsa, majd a nap kuruc bállal zárul.

Szalárd, Hegyközszentimre - Ülést tart a Partiumi Hagyományőrző Egyesület állandó tanácsa, majd a nap kuruc bállal zárul.

Rákóczi Ferenc születésnapjára és a magyar hadtörténelem dicső éveire emlékezve szombaton zászlót bont és esküt tesz a Vay Ádám Kurucezred és előléptetési ünnepséget tart a Bóné András Kurucezred.

Az Érmellék és a Partium hagyományőrző közösségei a Berettyó jobb partján Adorján várának toronyromjánál március 28-án délután magyar idő szerint 13 órakor találkoznak. A hagyományőrző csoportokat dr. Nagy Miklós, Szalárd polgármestere köszönti, majd Kucharszki Zoltán hegyközszentimrei lelkész áhítatát követően a Pitypang Néptáncegyüttes, a nagyváradi hagyományőrző íjászok, a diószegi Citerazenekar ad műsort. Megrendezik a kuruc vágtát, hajdú és kuruc fegyverek bemutatóját.

HBN–Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában