Helyi közélet

2015.02.17. 12:56

A Fazekas-gimi a top tízben

Debrecen - Két debreceni intézmény is szerepel a legjobb vidéki gimnáziumok és szakközépiskolák top húszas listáján.

Debrecen - Két debreceni intézmény is szerepel a legjobb vidéki gimnáziumok és szakközépiskolák top húszas listáján.

A HVG minden évben összeállít egy összesített középiskolai rangsort. Az idei százas listát a diákok 2013-as tanulmányi és felvételi eredményei, a különböző versenyeken elért helyezések, illetve hét – az országos kompetenciamérésen matematikából és szövegértésből elért eredmények, a 2013-as májusi-júniusi érettségi időszakban a négy kötelező tárgyból elért vizsgaeredmények, valamint az egyetemisták és főiskolások által leginkább kedvelt karokra bejutott diákok száma alapján készítették el. A vidéki intézmények között a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium a hetedik, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma pedig a tizenkettedik legjobb lett.

Az általános iskolások múlt péntekig jelentkezhettek a középfokú oktatási intézményekbe, mától március 6-ig tartják a szóbeliket és az alkalmassági vizsgákat. A felvételi eredményét április 24-én küldik ki a diákoknak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában