Helyi közélet

2015.01.29. 20:55

Az angol nyelvű kultúra legkiválóbb kutatói

Debrecen – Prof. dr. Fabiny Tibor irodalomtudós, egyetemi tanár (Károli Gáspár Református Egyetem), illetve dr. Pelyvás Péter nyelvész, nyugalmazott egyetemi docens (Debreceni Egyetem, Angol Nyelvészeti Tanszék) kapta az Országh László-díjat – a magyarországi anglisztika legrangosabb, kétévente odaítélt kitüntetését –, melyet a Magyar Anglisztikai Társaság konferenciájának nyitó napján, csütörtökön adtak át az egyetemen.

Debrecen – Prof. dr. Fabiny Tibor irodalomtudós, egyetemi tanár (Károli Gáspár Református Egyetem), illetve dr. Pelyvás Péter nyelvész, nyugalmazott egyetemi docens (Debreceni Egyetem, Angol Nyelvészeti Tanszék) kapta az Országh László-díjat – a magyarországi anglisztika legrangosabb, kétévente odaítélt kitüntetését –, melyet a Magyar Anglisztikai Társaság konferenciájának nyitó napján, csütörtökön adtak át az egyetemen. A háromnapos tanácskozáson – melyre a hazaiak mellett 12 országból érkeztek az angol nyelvű kultúra kutatói, kétszázan – párhuzamosan nyolc szekcióban folyik a munka.

HBN


Debrecenben átadták az Országh László-díjat

Fabiny Tibor irodalomtudós, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora és Pelyvás Péter nyelvész, a Debreceni Egyetem (DE) angol nyelvészeti tanszékének nyugalmazott docense kapta a magyarországi anglisztika legrangosabb kitüntetését, az Országh László-díjat csütörtökön Debrecenben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában