Helyi közélet

2014.12.31. 14:38

Kezdések és befejezések

Hajdú-Bihar - A tavasz két választást, több kulturális és évadzáró eseményt is hozott.

Hajdú-Bihar - A tavasz két választást, több kulturális és évadzáró eseményt is hozott.Bár az év már januárban elkezdődik, az igazi ébredés, azaz a kezdés időszaka a tavasz. Idén sem volt ez másképp, hiszen május elseje nem az egykor megszokott felvonulásról vagy majálisról, hanem a régen óhajtott stadionnyitóról marad emlékezetes. A dombosi városrészben élőknek viszont egy korszerű játszótér átadásáról. Debrecennek jutott egy másik jelentős átadó is, hosszú évek után nyitotta meg kapuit a felújított Nagyerdei Szabadtéri Színpad.

Ám a tavasz dolgoknak a zárását is jelenti, mint például a színházi évadét. Az oktatási intézményekben is az óvodától az egyetemig ilyenkor ballagnak el a kicsik és nagyok, hogy aztán új korszak kezdődjön az életükben. Lényegében ide sorolhatók azok a választások, melyekből idén kettő is jutott a tavaszi hónapokra.

A kulturális és művészeti életben is ebben az időszakban indul be a nagyüzem, valamint egy-két jelentős vallási ünnep nyújt lehetőséget a hagyományok ápolására. S ne feledkezzünk meg a gyereknapról sem, ami a karácsony és a Mikulás-ünnep mellett a legfontosabb nap az évben a kicsik számára.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában