Helyi közélet

2014.12.23. 17:31

Karácsony után korizhatunk

Debrecen - Az extrém enyhe idő miatt „csúszik” az új mobil jégpálya megnyitása.

Debrecen - Az extrém enyhe idő miatt „csúszik” az új mobil jégpálya megnyitása.

Bár az eredeti terv szerint már karácsony előtt kinyitott volna az új mobil jégpálya a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén, de jelen állás szerint erre csak az ünnep után kerülhet sor.

Mint megtudtuk, a pálya területe 1800 négyzetméter, csaknem háromszor nagyobb mint a tavalyi. Egyszerre akár 300-an, 400-an is csúszkálhatnak majd rajta. Sőt akár jégkorong-mérkőzést is lehet ott rendezni.

Az önkormányzat bruttó 28 millió forintot biztosít a szükséges költségekre.

A Nagyerdei Stadiont üzemeltető cég, az MSE Kft. marketingvezetője a nyitással kapcsolatban azt közölte, hogy a szabadtéri jégpálya jelenleg még nem alkalmas a korcsolyázásra. Az építése műszaki tekintetben rendben halad, azonban a szokatlanul magas hőmérséklet miatt egyelőre nem fagy meg eléggé a víz.

A polgármesteri hivataltól úgy tudjuk, hogy a létesítményt Papp László polgármester nyitja meg december 27-én, szombaton tíz órakor. Aznap a pálya ingyenesen lesz látogatható.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában