Helyi közélet

2014.11.12. 17:21

Videó: Közösen a külterületeken élőkért

Hajdú-Bihar - A hajdú-bihari rendőrök külterületi ellenőrzéseket tartottak.

Hajdú-Bihar - A hajdú-bihari rendőrök külterületi ellenőrzéseket tartottak.

A Debreceni Rendőrkapitányság kezdeményezésére a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőrszövetség, a Debrecen Megyei Jogú Város Családsegítő Szolgálata, a Nyírerdő Zrt. munkatársai, a helyi mezőőrök és tanyagondnokok, valamint a Református Egyház lelkésze 2014. november 11-én 10 órától a rendőrökkel közös ellenőrzést tartottak a Debrecen külterületi tanyákon.

Az ellenőrzés alapvető célja volt egy olyan jelzőrendszer biztosítása, mellyel a hátrányos helyzetben, tanyákon élők szükség esetén a lehető leghamarabb kapcsolatba tudjanak lépni az illetékes szervezet képviselőjével.

A rendőrök és az együttműködők személyesen keresték meg a ritkán lakott településrészeken élő időskorú és egyedül élő személyeket, felmérték a téli, hideg időjárás beköszönte előtt egészségügyi és szociális helyzetüket, figyelmeztették őket a rájuk és vagyontárgyaikra leselkedő veszélyekre. A nehezen megközelíthető helyeken lovas rendőrök segítették az ellenőrzést, így az együttműködők összesen 33 tanyára jutottak el. A szervezők célja volt továbbá, hogy a fokozott rendőri jelenléttel megelőzzék a falopásokat és terménylopásokat.

A téli időszakban megjelenő falopások visszaszorítása érdekében a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság is megkezdte rendszeres közös szolgálatát a társszervekkel, melynek keretében 2014. november 6-án a helyi mezőőrökkel, a helyi és a téglási polgárőrökkel, a Nyírerdő Zrt. és az erdőbirtokosság erdészeivel, erdőőreivel Hajdúhadház és Téglás külterületén ellenőriztek.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában