Helyi közélet

2014.11.06. 10:38

Nézőpont: Közöny a köbön

<em>Szíven ütött, amit a szomszédos hasábokon olvastam a terhes hajléktalan nőről, de még annál is jobban felkaptam a fejem, amikor a szakemberek válaszait láttam. Telt házról és várólistákról beszélnek</em>. <strong>Sz. Fabók Ágnes írása</strong>.

Szíven ütött, amit a szomszédos hasábokon olvastam a terhes hajléktalan nőről, de még annál is jobban felkaptam a fejem, amikor a szakemberek válaszait láttam. Telt házról és várólistákról beszélnekSz. Fabók Ágnes írása.Vajon akkor hány hasonlóan nehéz helyzetbe került család, anya élhet az országban? Hol? Milyen körülmények között? Rájöttem, e kérdéseket nemcsak nekem, de mindenkinek fel kellene tennie. S leginkább azoknak, akik az intézmények büdzséjét szabják. Ők viszont nem látják (vagy nem akarják látni) a számok mögötti sorsokat.

E közöny azonban sajnos, társadalmi kórkép. Elég csak a hétfőn este elgázolt hajléktalanról szóló hírre gondolni. A többség szerintem még csak arra sem emlékszik, hogy olvasott egy ilyen cikket. Aki viszont vette a fáradságot, s véleményt nyilvánított, lesújtóan nyilatkozott. Megérdemelte – írták többen is. Viola és társai sem várhatnak több empátiát. Biztosra veszem, hogy őket is meg fogják szólni. S az ítélkezők sokkal többen lesznek, mint amennyien segítő szándékkal fordulnak feléjük. Pedig, ha homokba dugjuk a fejünket, attól nem szűnik meg a probléma, csak csendben tovább gyűrűzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában