Helyi közélet

2014.11.17. 12:12

Ítélet a féltékenységből gyilkoló ebesi férfi ügyében

Debrecen, Ebes - A középmértéknél súlyosabb, 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki a nyílt utcán késelte halálra feleségét 2012 októberében, Ebesen.

Debrecen, Ebes - A középmértéknél súlyosabb, 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki a nyílt utcán késelte halálra feleségét 2012 októberében, Ebesen. A bíróság erős felindulásban elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek, a szabadságvesztés mellett 6 évre a közügyek gyakorlásától is megfosztotta, illetve kötelezte csaknem 560 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

A törvényszék tényállása szerint a pár 2007-ben kötött házasságot, ekkor költöztek Ebesre is. A feleség idejét a háztartási teendők mellett a két gyermek nevelése töltötte ki.

A vádlott szerint kapcsolatuk „mintaházasság” volt, ezt azonban a tanúk többsége cáfolta. Kapcsolatuk hónapokkal a bűncselekmény előtt feszültté vált, anyagi problémákkal is küzdöttek, a fiatal nőnek munkahelye is nagyon hiányzott. Mindennapjaikat nehezítette az is, hogy a férj rendszeresen féltékenykedett, több alkalommal eljött munkahelyéről és váratlanul megjelent otthon – ahogy a tanúk fogalmaztak - „bugyiellenőrzést” tartani. A feleség többször felvetette a válás gondolatát, egy alkalommal pár napra külön is költöztek. Amikor a nő a válást taglalta, a vádlott minden alkalommal indulatosan reagált és megfenyegette a nőt. A feszült viszonyt a vádlott azzal próbálta oldani, hogy kitalálta, vegyen lovasórákat a felesége.

A bűncselekmény napján, 2012. október 6-án az asszony és az edző később érkezett meg a lovaglóleckéről, ami parázs vitát váltott ki, a férj ugyanis emiatt csak késve tudott munkába indulni. Munkahelyéről az este folyamán aztán többször is beszélt feleségével, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, hazamegy egy munkaszerződéséért, másnap ugyanis egy új álláslehetőség kapcsán készült egy találkozóra.

A férj és a feleség utoljára háromnegyed tízkor beszéltek telefonon. Beszélgetésüket megelőzően az asszony magához hívta a lovasedzőt, akinél ő kezdeményezte a szexuális együttlétet. A férj hazaérve nem tudott bejutni a házba, még a kert felől is kopogtatott, hogy felesége engedje be. Amikor aztán belépett, arra érkezett, hogy mindketten öltözködnek. Heves indulatba jött, a lovas edzőt elzavarta, feleségével hangos veszekedésbe kezdett. A nő válaszában megint a válással jött. Közben a kicsik is felkeltek, és sírásba fogtak. A férfi próbálta megütni a nőt, majd felkapott a konyhából egy csontozókést és fehérneműben menekülő felesége után rohant. A nőt házuktól mintegy 50 méterre érte utol és előbb szemből, majd hátulról összesen harmincötször szúrta, sebesítette meg. Az orvosszakértő megállapította, hogy az asszony már a bántalmazás befejezése előtt meghalt. Az események gyorsaságát mutatja, hogy a bűncselekményt a férj a házasságtöréssel való szembesülés utáni 3. percben követte el. M. Tibor ezután kihívta magára a rendőrséget.

A bírósági eljárás során a sértett jogi képviselője felvetette, hogy előre kitervelt gyilkosságról lehet szó, amiben a férj és a lovas edző összejátszott. A Nagy Antal vezette büntetőtanács azonban semmilyen erre utaló bizonyítékot nem talált, sőt azt is megállapította, hogy a lovasedzővel a feleség kezdeményezte a viszonyt. A Debreceni Törvényszék szerint egyértelmű, hogy a férjből a hónapokon át lappangó indulat tört elő és elhomályosult tudtaállapotban nyúlt a késhez.

A törvényszék azért szabott ki az ötéves középmértéket meghaladó büntetést, mert a súlyosító körülmények nagyobb arányban voltak jelen. Legnyomatékosabb súlyosító körülményként azt értékelte a bíróság, hogy a vádlott tettével megfosztott két kisgyermeket az édesanyjuktól.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és a védő is 3 nap gondolkodási időt kért. M. Tibor előzetes letartóztatásának fenntartását ugyanakkor mindannyian tudomásul vették.

- Debreceni Törvényszék -


Debrecen – Indulatból, brutalitással ölte meg feleségét a féltékeny férj.


A középmértéknél súlyosabb, 5 év 6 hónapos börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék hétfői nem jogerős ítéletében azt a férfit, aki a nyílt utcán késelte halálra feleségét 2012 októberében, a hajdú-bihari Ebesen - közölte a törvényszék szóvivője az MTI-vel. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában