Helyi közélet

2014.11.28. 14:23

Bölcsődefejlesztés Hajdúsámsonban

Hajdúsámson - A település önkormányzata közel 150 millió forint uniós támogatást nyert modern, korszerű bölcsőde létrehozására.

Hajdúsámson - A település önkormányzata közel 150 millió forint uniós támogatást nyert modern, korszerű bölcsőde létrehozására. A családok számára immár megoldódik a gyermekeik napközbeni elhelyezése, ezzel lehetővé válik, hogy az otthon lévő szülő visszatérjen a munka világába, növelje a család bevételeit, javítva a család életszínvonalát. A támogatáshoz öt százalék önerőt kellett Hajdúsámsonnak hozzátenni – tájékoztatott Antal Szabolcs polgármester.

A projekt keretében a Szatmári utca 16. szám alatt egy 400 négyzetméteres, 3 csoportszobás, modern, az előírásoknak megfelelően kialakított, jól felszerelt bölcsőde jött létre, ahol kialakítottak egy nagy mozgást elősegítő szobát is. Az épületben korszerű főzőkonyha is található a szükséges előkészítő, kiszolgáló helyiségekkel. A világos, tágas csoportszobákhoz tartozó teraszok biztosítják a kapcsolatot az udvarral, ahol biztonságos körülmények között játszhatnak a gyerekek az új játszóeszközökkel, udvari játékokkal.

Korábban is volt bölcsőde a településen, de csak feleennyi, 20 férőhely volt benne - mondta el Zavaczki Éva bölcsődevezető. Az ünnepségen Tasó László államtitkár úgy fogalmazott: a magyarországi családpolitika világossá teszi, hogy nincs fontosabb a magyar családok, a magyar emberek helyzetbe hozásánál. Segíteni kell a gyerekvállalás körülményeit, a nők újra munkába állását. Magyarország számára nincs erősebb cél, mintsem az, hogy a népességfogyás megálljon, gyarapodjunk, erősödjünk és többen legyünk.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában