Helyi közélet

2014.11.07. 16:19

Akár Hollandiában és Belgiumban

Debrecen - Az Eu-ban keveset és nem túl pozitívat tudtak a debreceni menekülttáborról. Niedermüller a cáfolatot viszi Brüsszelbe.

Debrecen - Az Eu-ban keveset és nem túl pozitívat tudtak a debreceni menekülttáborról. Niedermüller a cáfolatot viszi Brüsszelbe.A miniszterelnök minapi megnyilvánulásával – mely szerint a bevándorlás lényegében nem kívánatos Magyarországra – ellentétben a debreceni menekülttáborban csupa kedvező tapasztalatai voltak Niedermüller Péter (DK) EP-képviselőnek.

– Elkötelezettség, hozzáértés jellemzi az itt tevékenykedők munkáját, a táborban rend és biztonság van – válaszolta a Napló kérdésére, amely azt firtatta, hogy ez a látogatás mennyiben járulhat hozzá a debreceni menekülttáborról kialakult kedvezőtlen kép megváltoztatásához. – Az itteni munkához hasonlót lehet tapasztalni egy holland, belga vagy olasz menekülttáborban is – tette hozzá.

A képviselő szólt a gondokról is: a tábor sokféle nemzetiségű közösségéhez hiányzik a megfelelő mennyiségű és minőségű tolmács, az itt lakók körében nagy a fluktuáció, valamint a jelenleginél több szociális munkásra lenne szükség. Kifejtette, a tábor életén világosan látszik, hogy az itt dolgozók nagy szakértelemmel, szakmai hivatástudattal végzik munkájukat, valamint igen jól használják ki az adódó pályázati lehetőségeket. Az EU új bizottsága migrációs politikájáról elmondta, hogy segíteni kell a legális migrációt, az illegálist pedig legálissá kell tenni.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában