Helyi közélet

2014.10.20. 09:55

Kivégzésszerűen taposta agyon a joghallgatót

Debrecen - Hétfőn megkezdődik a büntetőper a 2004 őszén agyonrugdosott joghallgató ügyében.

Debrecen - Hétfőn megkezdődik a büntetőper a 2004 őszén agyonrugdosott joghallgató ügyében.Hosszú éveken keresztül egyike volt a magyar rendőrség által leginkább keresett bűnelkövetőknek T. Tamás (35), aki hétfőn áll bíróság elé egy tíz évvel korábban elkövetett emberölés miatt. A gyilkosság annak idején erős visszhangot váltott ki: a vádlott a nagyerdei Régi Vigadó mellett kivégzésszerűen taposta meg egy Debrecenben tanuló elsőéves joghallgató fejét, a sértett és T. Tamás nem sokkal korábban került nézeteltérésbe egymással ittasan, egy szórakozóhelyről távozóban.

Beszólással indult

A vádirat alapján a támadó elhatározta, hogy elégtételt vesz az egyetemistán „beszólásért” (hiába nyugtatták a barátai), ugyanakkor a helyzet akkor durvult el végzetesen, amikor a sértett sörösüveggel arcon vágta az őt számon kérő T. Tamást. Ekkor a vádlott megütötte a joghallgatót, majd a földre került fiatalember arcára taposott. Az áldozat az ekkor szerzett koponyasérülésekbe halt bele három nappal később a Kenézy Kórházban.

Franciaországba szökött

Megemlítendő, hogy T. Tamás arcsérülését szintén a Kenézyben látták el a bűncselekményt követő reggelen. Később, amikor a tettes értesült az egyetemista haláláról, Franciaországba szökött. Úgy tudjuk, 9 évi bujkálása során voltak pillanatok, amikor küszöbön állt az elfogása, de ez végül csak tavaly novemberben sikerült a francia ­rendőröknek Montpellier-ben.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában