Helyi közélet

2014.09.04. 10:16

Minőségi váltás a gasztronómiában

Debrecen - A régi recept szerint készülő, minőségileg kifogástalan debreceni páros lehet hungarikum.

Debrecen - A régi recept szerint készülő, minőségileg kifogástalan debreceni páros lehet hungarikum.

A gasztronómia a városmarketing egyik leghatékonyabb eszköze lehet, az Ikon Étterem szellemisége, amely a hagyományos ízeket a 21. század technológiájával ötvözi - mondta dr. Papp László alpolgármester a Békás-tónál szeptember 7-én sorra kerülő SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) elnevezésű rendezvény - melyen az ország legjobb vidéki éttermei képviseltetik magukat - szerdai sajtótájékoztatón. Debrecen az elmúlt években ugyan nagyon sok gasztronómiai eseménynek adott otthont, melyek tömegeket vonzottak, de a következő esztendőkben az ételek minőségén lesz a hangsúly - folytatta Papp László. Az egyik még kiaknázatlan lehetősége városnak a debreceni pároskolbász hungarikummá nyilvánítása. Helyi szakemberekkel együttműködve meghatároznák azokat a követelményeket, melyek szükségesek ahhoz, hogy használhassák a nevét a debreceni párost készítők, miután az akkreditálást megkapták rá - tette hozzá az alpolgármester.

Ehhez kapcsolódva Balogh Károly, az Ikon társtulajdonosa elmondta, vasárnapi rendezvény egyik kiemelkedő versenyében a vendég séfeknek adott idő alatt, minél több debreceni párost kell megtölteniük az eredeti recept alapján készült töltelékkel. A SVÉT-ről szólva kiemelte, minden korábbinál nagyobb létszámban érkeznek a fővároscentrikusságot megtörni akaró legjobb vidéki éttermek által öt éve alapított egyesület képviselői - köztük az encsi Anyukám mondta, a balatonszemesi Kis tücsök és a mádi Gusteau étterem - a Békás tóhoz, ahol az új gasztronómiai stílussal találkozhatnak az érdeklődők.

HBN-ÉP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában