Helyi közélet

2014.08.07. 07:36

Vihar - Országszerte normalizálódott a vasúti közlekedés

Budapest, 2014. augusztus 7., csütörtök (MTI) - Országszerte normalizálódott a vasúti közlekedés - közölte a Mávinform csütörtökön kora reggel az MTI- vel.

Budapest, 2014. augusztus 7., csütörtök (MTI) - Országszerte normalizálódott a vasúti közlekedés - közölte a Mávinform csütörtökön kora reggel az MTI- vel.

A közlés szerint a Kaposvárt Siófokkal összekötő vasútvonalon, Tab és Mernye között szerda este befejezték a korábban megrongálódott vasúti pálya helyreállítását. Csütörtök hajnaltól újraindult a vonatközlekedés ezen a pályaszakaszon is.

A szerdai viharok, heves esőzések miatt több vonalon is voltak vonatkésések, csütörtök hajnalra ez már nem okoz gondot a vasúti közlekedésben. A Budapest - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony vasúti fővonalon azonban délelőtt tíz óráig 20-30 perces késésekkel még számolni kell a vasúti biztosítóberendezés hibája miatt.

A Kaposvár - Siófok vasútvonal Felsőmocsolád és Kisbárapáti közötti szakaszán még az augusztus 2-i, szombati özönvízszerű esőzés következtében rongálódott meg a vasúti pályatest, a vízátfolyások több helyen elmosták a vasúti pályát, és néhol méteres sár zúdult a sínekre. A helyreállítás során mintegy 50 méter hosszban kicserélték a vasbetonaljakat és új kavicságyazatot helyeztek el. Ennek eredményeként a vasúti pályát augusztus 7-én hajnalra visszaadták a forgalomnak.

Újraindult a vonatközlekedés csütörtök hajnalban a Tab - Mernye közötti szakaszon is.

A Mávinform közleményében emlékeztet arra: a szerdán délután, illetve az esti órákban több helyen is kialakult zivataros időjárás országszerte megnehezítette a vonatközlekedést. Főként a budapesti elővárosi vasútvonalakon, a Budapest-Hatvan, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Vácrátót és a Budapest-Cegléd vonalon volt hosszabb a menetidő a szokásosnál.

A Budapest-Miskolc vasútvonalon szerdán egész nap gondot okozott az Emőd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád közötti reggeli felsővezeték szakadás. Jelentős késéssel közlekedtek a Budapest - Miskolc-Nyíregyháza közötti InterCity vonatok, továbbá a Budapest-Szerencs-Sátoraljaújhely viszonylatú sebes és gyorsvonatok, valamint a Füzesabony-Miskolc-Hidasnémeti közötti személyvonatok. A felsővezetéket szerdán az esti órákra állították helyre, így a Budapest-Miskolc vasútvonalon csütörtök hajnaltól menetrendszerű a vonatközlekedés.

Ugyancsak a heves esőzés miatt romlott el szerdán délután négy órakor a Püspökladány és Kaba közötti mindkét vasúti pályán a jelző- és biztosítóberendezés. Ezen a szakaszon a sorompók sem működnek üzemszerűen, a gépkocsivezetőknek fokozott figyelemmel kell áthajtaniuk a síneken. Mindezek időveszteséget, 20-30 perces késéseket okoznak a Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon közlekedő vonatoknál - közölte a Mávinform.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában