Helyi közélet

2014.08.17. 17:22

Veteránok és „vadiújak” találkoztak

Nyíracsád - Évről évre egyre többen csatlakoznak a nyíracsádi traktorok találkozójához.

Nyíracsád - Évről évre egyre többen csatlakoznak a nyíracsádi traktorok találkozójához.

Augusztus 16-án hatalmas robaj verte fel a nyírségi település utcáinak szombat délutáni csendjét. Most az egyszer azonban senki sem morgolódott a főtér irányából hangzó zakatolás miatt, sőt inkább kíváncsian vették szemügyre a III. Traktoros találkozóra összegyűlt gépeket.

Varga János, a rendezvény megálmodójának hívására évről évre többen csatlakoznak a nagyszerű hangulatú, családi délutánhoz, melyre idén 23 „gazda” hozta el traktorát. A főtéri gyülekező után rendőri kísérettel tettek egy tiszteletkört a falu utcáin, majd „öregurasan” gurultak ki a Csonkás szabadidő parkba. A konvojt Varga György vezette veterán motorjával.

Gyorsulás, mustra, főzőcske

A szabadidő parkban családtagok, barátok várták a csapatot, ahol az erdő széli tisztás mellett sorakoztak fel a járművek. A bográcsok alatt a vacsorának valóhoz fellobbant a tűz, a gyerekek élvezettel ültek fel a kisebb traktorokra és az 1500 lóerős monstrumokra is. Az autószerelő ötletgazda, Varga János az erre az alkalomra készíttetett pólóban a saját maga által felújított, kéthengeres, Csepel motorral felszerelt Dutrával gurult ki a rendezvényre.

Az ötéves Szász Andrisnak mindkét nagypapája kinn volt, unoka és nagyapa büszkén viselte a szintén erre az alkalomra nyomtatott pólót. A „mustra” és tapasztalatcsere után a felnőttek, no meg a gyerekek nagy örömére még gyorsulási versenyre is vállalkoztak néhányan. A rendezvényre kilátogatott dr. Nagy János polgármester is, aki köszöntötte a traktorosokat. A vidám, családias hangulatú találkozó résztvevőit az este még a szabadidő parkban találta Nyíracsádon.

Kedves Zilahi Enikő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában