Helyi közélet

2014.08.16. 10:58

Ünneplőbe öltözik a megye

Hajdú-Bihar – Közel 100 millió forintba kerül a 45. Debreceni Virágkarnevál.

Hajdú-Bihar – Közel 100 millió forintba kerül a 45. Debreceni Virágkarnevál.

Augusztusban évről évre megpezsdül a közösségi élet megyénkben. Az elmaradhatatlan virágkarnevál és hídi vásár kísérőrendezvényei mellett különböző bemutatók, kiállítások, népi- és könnyűzenei koncertek várják a kikapcsolódni vágyókat.

Nem csoda, hogy – a tavalyi évhez hasonlóan – az idén is nagy az érdeklődés az augusztus 16. és 21. közötti időszakra Debrecen szálláshelyein.

Kabán augusztus elején kezdődött a programsorozat, amely egészen szeptember végéig tart. Ennek központi eleme a kabai lakodalmas. Nagyhegyesen hagyományosan az augusztus 20-ai hétvége előtt tartják a falunapot. Ezúttal viszont augusztus 23-án rendezik meg, miután a hétvégén íjászverseny lesz a Kráter-tónál.

– A hídi vásár szempontjából nincs annál rosszabb, mint amikor szerdára esik augusztus 20. Ilyenkor ugyanis csak kevesen tudnak a nyár végén hosszú hétvégére utazni. Ennek ellenére bízunk benne, hogy hétfőn és kedden is sokan lesznek – magyarázta kérdésünkre válaszolva Vincze Andrásné, Hortobágy első embere.

Azt is megtudtuk: közel 100 millió forint a virágkarnevál költségvetése. Ebből 60 millió forintot biztosít a Főnix Rendezvényszervező Kft., az állam 25 millióval, a város önkormányzata pedig 12,5 millió forinttal támogatja az idén 45. alkalommal megrendezett eseményt – közölte érdeklődésünkre a Főnix Rendezvényszervező Kft.

HBN

A cikk teljes terjedelmében, további érdekes részletekkel a Hajdú-bihari Napló szombati számában olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában