Helyi közélet

2014.08.10. 17:52

Több a munka a börtönökben

Debrecen - A Debreceni Tankerület intézményeibe is kerülnek a BVI-kben előállított termékek. Végzettségtől függően 30-40 ezer forintért, azaz a minimálbér harmadáért dolgoznak a fogvatartottak.

Debrecen - A Debreceni Tankerület intézményeibe is kerülnek a BVI-kben előállított termékek. Végzettségtől függően 30-40 ezer forintért, azaz a minimálbér harmadáért dolgoznak a fogvatartottak. Az előzetes házként működő Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben (BVI) a jogerős szabadságvesztésüket töltőknek kell munkát végezniük, az idei évben 65-en dolgoznak. Az intézmény konyhájában és mosodájában azonban nem csak a saját szükségleteket elégítik ki. Az itt főtt ételt fogyasztják a szomszédos bíróság alkalmazottai és a rendőrségi fogdán is, de szintén a börtönben mossák a debreceni és a nyírbátori menekülttábor szennyesét.

Miután a kormányzati intézmények előnyben részesítik a BVI-kben készült termékeket, egyre több a börtönben végezhető munka. Érdeklődésünkre Zahonyay Erzsébet, a Debreceni Tankerület beszerzési referense azt mondta, elsőként a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától (BVOP) kérnek árajánlatot minden olyan áru vagy szolgáltatás esetében, ami a BVOP-on keresztül beszerezhető.

Börtönmunka során készülnek például a rendőri egyenruhák, de a rabok ruhái és cipői is. A debreceni BVI-ben pedig jövőre kezdődik egy pékség kialakítása.

HBN

További részletek a hétfői Naplóban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában