Helyi közélet

2014.08.22. 10:28

Rendőri akció a biztonságos közlekedés érdekében

Debrecen - A rendőrök péntek déltől ismét összevont ellenőrzést tartanak, amelynek célja, hogy a város közigazgatási területén csökkenjen a közúti közlekedési balesetek száma, a közlekedésbiztonsági helyzet javuljon és a bekövetkezett közlekedési események súlyossági foka mérséklődjön.

Debrecen - A rendőrök péntek déltől ismét összevont ellenőrzést tartanak, amelynek célja, hogy a város közigazgatási területén csökkenjen a közúti közlekedési balesetek száma, a közlekedésbiztonsági helyzet javuljon és a bekövetkezett közlekedési események súlyossági foka mérséklődjön. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ittasságra, valamint a sebesség és a passzív biztonsági eszközök – gyermekbiztonsági rendszer, biztonsági öv – használatára vonatkozó szabályok betartására, továbbá a járművek műszaki állapotára. Az ellenőrzésben résztvevő egyenruhások nagy hangsúlyt fektetnek majd – a közlekedési balesetek gyakori okaként jelentkező – a mozgásban elkövetett dinamikus szabálysértések elkövetőinek, illetve az elsőbbségi szabályok megsértőinek a forgalomból történő kiszűrésére – tájékoztatta a Haont dr. Dobó Dénes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában