Helyi közélet

2014.08.16. 11:25

Presztízskérdés a salakon

Debrecen - Komoly riválisokat kaptak a magyar élversenyzők augusztus 20-ára.

Debrecen - Komoly riválisokat kaptak a magyar élversenyzők augusztus 20-ára.Ha virágkarnevál, akkor salakmotorverseny Debrecenben! Így volt ez az elmúlt 39 esztendőben, ezért idén jubileumhoz érkezik a Debrecen Nagydíj: 40. alkalommal mérkőznek a vaspapucsosok a dicső címért augusztus 20-án, szerdán 16 órától a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Sok esélyes

A viadalra nyolc ország 16 vaspapucsos érkezik a cívisvárosba, hazánkat Tabaka József, Magosi Norbert, Benkő Roland, Tihanyi Sándor és Tabaka Róbert képviseli a megmérettetésen. Lengyelországból a címvédő Tomasz Chrzanowski, 2009 és 2012 győztese, Maciej Kuciapa, illetve a rzeszowi tehetség, Lukasz Sowka áll starthoz a viadalon. Dániából az ifjú titán Denis Pedersen, Ukrajnából Andrij Kobrin, Olaszországból Mattia Carpanese és Michele Castagna, Szlovéniából Maks Gregoric, Csehországból Martin Malek, míg Oroszországból a válogatott kapitánya, Gyenyisz Gizatullin fogadta el a szervezők meghívását. A rendezők korábban már megállapodtak Max Dilgerrel is, ám a német salakszóró időközben angol szerződéshez jutott, ami miatt nem indulhat el a debreceni derbin. A szervezők már javában dolgoznak Dilger pótlásán, nagyon jó esély van rá, hogy a Világkupán megcsodált cseh csodagyerek, Eduard Krcmar teszi teljessé a startlistát.

Plusz két futam

A nagyon kiegyenlített mezőnytől 22 futamot láthat majd a nagyérdemű, az alapverseny után lesz egy reményfutam és egy finálé, ezzel is fokozván az izgalmakat, s remélhetőleg a színvonalat. A 20. futamot követően az első két helyzett bejut a döntőbe, míg a következő négy vaspapucsos összecsap a 21. etapban, ahonnan a legjobb két motoros kerül a fináléba, és száll harcba a Debrecen bajnoka dicső címért.

Az augusztus 20-án, szerdán 16 órakor kezdődő viadalra a 14 éven aluli gyermekek számára ingyenes a belépés (kivéve a tribünre), jegyeket csak a verseny napján, a helyszínen lehet vásárolni.

HBN-BN


A nyertesek

Az augusztus 20-ai salakmotorversenyre meghirdetett nyereményjátékunkra ismét több száz szelvény érkezett szerkesztőségünkbe. A sportág népszerűsége ismét megmozgatta előfizetőinket, így még inkább szerencsésnek érezhetik magukat azok, akiknek sikerült jegyet nyerni a versenyre. Tíz előfizetőnk lehet jelen a versenyen, melyet augusztus 20-án, szerdán 16 órától rendeznek a Gázvezeték utcai salakstadionban.

A jegyek átvehetőek a Napló ügyfélszolgálatán hétfőn és kedden 9–15.00 között (Debrecen, Dósa nádor tér 10).

A nyerteseket telefonon értesítettük.Kerekes Endre (Debrecen)

Mihályi András (Debrecen)

Grósz Ferenc (Püspökladány)

Mátyás Anita (Debrecen)

Farkas Gréta (Debrecen)

Nagy Lehel (Debrecen)

Szabó Hunor (Debrecen)

Lévai Lajos (Debrecen)

Barna Dzsenifer (Debrecen)

Kardos Noel (Debrecen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában