Helyi közélet

2014.08.02. 12:02

Mintha újak lennének őszre

Debrecen - A tanévkezdésre több intézmény is megújul a cívisvárosban. A helyi önkormányzat jelenleg négy kulturális intézményt – a 9 telephelyes Déri Múzeumot, a 12 telephelyes Méliusz Juhász Péter Könyvtárat, a 10 telephelyes Debreceni Művelődési Központot, a Csokonai Nemzeti Színházat – és 35 óvodát működtet.

Debrecen - A tanévkezdésre több intézmény is megújul a cívisvárosban. A helyi önkormányzat jelenleg négy kulturális intézményt – a 9 telephelyes Déri Múzeumot, a 12 telephelyes Méliusz Juhász Péter Könyvtárat, a 10 telephelyes Debreceni Művelődési Központot, a Csokonai Nemzeti Színházat – és 35 óvodát működtet. Mint azt megtudtuk, valamennyi kulturális intézmény (minden egyes telephelyén) végeznek ezen a nyáron valamilyen, általában részleges felújítást. A munkákra összesen csaknem 22 millió forintot költ a város.

Folyamatosan végzik

Az óvodai szünet idején tizenkilenc óvodában szintén renoválnak, például tetőt, padlóburkolatot, kerítést, vizesblokkokat, elektromos rendszereket korszerűsítenek. Ezekre 46 millió 300 ezer forintot fordítanak. A munkák pályáztatása több helyen már lezajlott, jelenleg kötik a szerződéseket.

A kivitelezések néhány nap múlva indulnak. A legtöbb beruházás még augusztusban befejeződik – tájékoztatta lapunkat a polgármesteri hivatal.

HBN-OCS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában