Helyi közélet

2014.08.27. 16:32

Jön a villamos, akkor most merre?

Debrecen - Péntektől talán már működnek a jelzőlámpák a Petőfi téri csomópontban.

Debrecen - Péntektől talán már működnek a jelzőlámpák a Petőfi téri csomópontban.

A Petőfi téren közlekedési jelzőberendezések felújítása miatt főleg reggel és késő délután nehezen lehet átjutni a kereszteződésen. A közlekedési problémát tetézi, ha éppen akkor villamos is érkezik a csomópontba. Ha nem is egész nap, mert azért működik a forgalom önszervező képessége, azért jó volna rendőri irányítás a négyes főút forgalmát átvezető útkereszteződésben.

Kérdésünkre, mely szerint ott mikor irányítja rendőr a forgalmat, a következő választ kaptuk dr. Dobó Dénestől, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől: a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel való együttműködés alapján, amennyiben Debrecenben, a közlekedési jelzőberendezések felújításánál forgalmas kereszteződéshez érnek a munkálatok, akkor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai indokolt esetben – a forgalmasabb időszakokban – karos forgalomirányítással segítik elő a balesetmentes közlekedést, a folyamatos forgalmat.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában