Helyi közélet

2014.08.11. 07:39

Jegyzet: Forró nyár

<em>Óvóhely és légi riadó. Amiről mi testközelből szerencsével már csak a történelemkönyvekből tudunk, az régóta napi hír a világ egyik szegletében. Amíg mi pártjainkat ostorozzuk egy-egy döntés miatt, a Földközi-tengernél már annak is örülnének, ha „normális” pártok, nem terroristákkal összefüggésbe hozható szervezetek irányítanának</em>. Barak Beáta jegyzete.

Óvóhely és légi riadó. Amiről mi testközelből szerencsével már csak a történelemkönyvekből tudunk, az régóta napi hír a világ egyik szegletében. Amíg mi pártjainkat ostorozzuk egy-egy döntés miatt, a Földközi-tengernél már annak is örülnének, ha „normális” pártok, nem terroristákkal összefüggésbe hozható szervezetek irányítanának. Barak Beáta jegyzete.

Amíg mi tesszük a dolgunkat egy-egy választás után közel ugyanúgy, mint azelőtt, ott, Egyiptom mellett sötétedés után elbújtak az emberek, mikor kiderült anno, melyik szervezet győzedelmeskedett. Nehéz jóérzésű embernek szemlélni a gázai eseményeket, különösen ha a civil áldozatokra gondolunk; még akkor is, ha tudjuk, válaszcsapás az, és korábban izraeli ártatlanok is áldozatul estek a számukra is értelmetlennek tűnő, területfelügyeletért dúló játszmáknak. Országszerte szerveznek a gázai katonai akciók ellen tüntetéseket, de nem tudni, a sokat próbált övezet szenvedésének mikor vetnek véget. Egy-egy véres fotó eljut hozzánk, ami újabb be nem gyógyuló szöveteként ég világfájdalmunknak. Szeretnénk segíteni valahogy, de mit tehetnénk mi, amikor az ENSZ védett épületeit, iskoláit sem kímélik? Mi más juthatna eszünkbe: világbékét!!!

- Barak Beáta -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában