Helyi közélet

2014.08.11. 14:50

Járda és játszótér épül a Tócóparton

Debrecen - Megszűnik a balesetveszélyes forgalmi helyzet a Fészek Lakópark közepén.

Debrecen - Megszűnik a balesetveszélyes forgalmi helyzet a Fészek Lakópark közepén.

Az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül a Tócóvölgy nyugati fele. A kizárólag új házakból álló Fészek Lakóparkba egyre többen, köztük sok kisgyermekes család költözik. A városrész főutcájának számító Tócópart utcán a gyalogosok, babakocsit toló kismamák jelenleg azonban – meglehetősen balesetveszélyes módon – csak az aszfalt úton, az autók között tudnak közlekedni - közölte a városrész önkormányzati képviselője.

Járda

Mint Széles Diána elmondta, ezért 80 centiméter szélességben, betonlapokból járdát építenek a Tócópart utca nyugati oldalán, a Kishegyesi úttól, a Lóskúti utcáig, 435 méter hosszan. A 2 millió forintba kerülő beruházás a tervek szerint e hónap végére készül el.

Játszótér

Ezzel párhuzamosan játszótér is készül, a Tócópart utca és Lóskúti utca által határolt térre. Átadását szeptember végére tervezik. A 6 és fél millió forintos létesítményben rugós játékok, csúszda, mászófal és homokozó is lesz. Köré fákat telepítenek, padokat, kukákat is kihelyeznek. Kerítést viszont egyelőre nem emelnek, mert jó fogadtatás esetén a későbbiekben akár bővítés is lehetséges.

HBN-OCs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában