Helyi közélet

2014.08.08. 18:13

Ingyen strand: szökőkút!?

Debrecen - Hányás, hasmenés, vagy kötőhártya-gyulladás lehet a szökőkútban fürdőzés vége.

Debrecen - Hányás, hasmenés, vagy kötőhártya-gyulladás lehet a szökőkútban fürdőzés vége.

Korábban elsősorban a Simonffy utca elején, a volt tejpiacon kialakított szökőkút medencéjére volt jellemző, hogy egyesek ingyen strandnak tekintették. Most, hogy a Nagyerdőn megnyitott az új ködszínház, az lett a „sláger” hely. Gyerekek, felnőttek egyaránt a vízben gázolnak, némelyikük még bele is fekszik, tempózik néhányat. Sok szülő eleve fürdőruhában viszi oda gyermekét, sőt még biztatja is a kicsiket, hogy fürödjenek, pancsoljanak csak nyugodtan.

A hajléktalanok hajnalban szoktak ott mosakodni, a kutyások és a bulizó fiatalok inkább a késő esti, éjszakai órákat kedvelik. Utóbbiak néha ruhában, cipőben is bemennek. A sétáló kövekről leesők közül vannak olyanok, akik megsérülnek, vérük belefolyik a vízbe, de úgy látszik, sokakat ez sem tántorít el.

Fertő

Az ÁNTSZ név nélkül nyilatkozó illetékese hangsúlyozta, hogy a szökőkutak nem fürdők. Komoly egészségügyi kockázata van annak ha valaki ezt nem veszi figyelembe. Ezekben ugyanis egyrészt korántsem ivóvíz minőségű a víz, másrészt a szél belefújja a port, a faleveleket, belepottyan a madárürülék. Rengeteg kórokozó úszkál ezekben a medencékben! Főleg hányást, hasmenést, kötőhártya-gyulladást és azokat kísérő lázat lehet így összeszedni. A balesetveszélyes, éles, néhol csúszós szegélykövekről, burkolólapokról nem is beszélve.

HBN-OCs

A teljes írás a Naplóban olvasható.


Nézőpont: Ne szidd, szeresd!

Tudják, mi kell ahhoz, hogy egy várost felkapjanak a turisták, ha nincs tengerpartja, hegye, csodaszép folyóval szabdalt óvárosa? Épített látványosságok! Olyan, mint a ködszínház, ahová esti programot lehet szervezni, ahol játszhatnak a holland gyerekek, ahol a német nyugdíjasok elüldögélhetnek, mert nincs meleg, s van min a szemüket legeltetni. Fabók Ágnes írása.


Máris birtokba vették a debreceniek az átadás előtt álló ködszínházat

Debrecen - Az már most látható, hogy a cívisváros lakóinak körében osztatlan sikert fog aratni a Nagyerdő új építménye.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában