Helyi közélet

2014.08.14. 12:14

Fűre parkolni tilos, de lehet

Debrecen - Nem tudják szankcionálni azokat az autósokat, akik a Nagyerdőn a zöldben állnak meg.

Debrecen - Nem tudják szankcionálni azokat az autósokat, akik a Nagyerdőn a zöldben állnak meg.Amióta átadták a nagyerdei ködszínházat és a felújított Békás-tavat rengetegen érkeznek oda megnézni a változásokat. A kényelmesek nem villamossal, vagy sétálva, hanem autóval mennek és ha már ott vannak szeretnének valahol leparkolni. Erre alkalmas legális hely azonban alig van.

A Pallagi út elején, a ködszínház oldalában lévő parkolók szinte állandóan tele vannak, a mélygarázst még nem adták át. Ezért sokan a másik oldalt, a villamos sínnel párhuzamos részt választják. A villamosmegálló mögötti autósor hossza hétvégenként néha a 200 métert is eléri. Mivel nagyobb esők idején is oda állnak a füvet már teljesen kitaposták, óriási sártenger alakult ki. A mély keréknyomokban megáll a víz. Aztán amikor kiállnak a sarat felviszik az aszfaltra, amely ott megszárad, majd a szél por formájában beteríti vele a környéket. A járművek azok útját is elállják, akik villamossal érkeznek oda és a ködszínház felé szeretnének menni.

Zöldterület

A dologról megkérdeztük a közterület-felügyelet illetékesét, aki azt mondta, hogy a helyzet „fonák”. A szóban forgó terület ugyanis hivatalosan zöldfelületnek számít, parkolást tiltó táblák viszont nincsenek.

HBN-OCs

A teljes cikk a Naplóban lesz olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában