Helyi közélet

2014.08.05. 15:31

Ellökte az idős bácsit, majd felkapta a táskáját

Ebes - A gyanúsított Ebesen rabolta ki áldozatát. A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a vele szemben folytatott eljárást.

Ebes - A gyanúsított Ebesen rabolta ki áldozatát. A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a vele szemben folytatott eljárást.

A nyomozás adatai szerint 2013. december 4-én 11 óra körüli időben egy ebesi lakos hazafelé tartott, amikor egy fiú útbaigazítást kért tőle. A 76 éves idős bácsi egy darabig elkísérte az ismeretlent, majd a tettes a Szent István utcában hátulról ellökte a sértettet, aki a földre esett, és elejtette a táskáját a benne lévő készpénzzel együtt. A rabló felkapta a táskát és a Hunyadi utca irányába elmenekült.

Az esetről történt bejelentést követően az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, és a közelben megtalálták az idős úr pénztárcáját, melyből azonban a készpénz már hiányzott. Ezt követően a rendőrök széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek eredményeként a látókörükbe került 17 éves nyíradonyi fiú. A nyomozók 2014. február 20-án gyanúsítottként hallgattak ki a fiatalkorút.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a terhelttel szemben befejezte a rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és a keletkezett iratokat 2014. augusztus 5-én vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában