Helyi közélet

2014.08.22. 15:21

Életet mentettek a diákok

Debrecen - Valószínűleg pillanatnyi figyelmetlenség vezetett majdnem tragédiához.

Debrecen - Valószínűleg pillanatnyi figyelmetlenség vezetett majdnem tragédiához.Augusztus 20-án, kis híján belefulladt egy kisgyermek a nagyerdei strand egyik medencéjébe. A gyógyfürdő fürdőszolgáltatási divíziójának igazgatója elmondta: a baleset előtt a II-es számú gyógymedencénél a fürdő dolgozói arra figyelmeztettek egy anyukát, hogy a szabály szerint hat éven aluli gyermekével nem tartózkodhat abban a vízben. Erre a szülő a gyereket beküldte a szomszédos I-es medencébe. A kicsi egyre beljebb merészkedett a fokozatosan mélyülő vízbe, de nem tudott úszni. Fürdőzők vették észre, hogy már a víz felszínén lebeg, majd kihúzták a partra. Körülbelül 30-40 ember állta körbe - ismertette Holléry Tibor.

Nem esett pánikba

Sinka Teréz (23) aki medenceőrként és csúszdakezelőként 2010. óta dolgozik a fürdőben úgy emlékezett vissza, hogy kora délután éppen az ebédlőbe indult amikor meghallotta a segítséget kérő kiáltásokat. Amikor odaért látta, hogy nagy a baj, a hatéves gyermek eszméletlen és nem lélegzik. Nem esett pánikba, azonnal megkezdte a szívmasszázst. Néhány másodperccel később egyik társa is megjött és bekapcsolódott az újraélesztésbe. A 30 kompresszió, 1 befújás technikát alkalmazták.

HBN-OCs

(A teljes riport a Naplóban lesz olvasható.)


Rendőrségi nyomozás a Debrecenben újraélesztett kisfiú ügyében

Debrecen, 2014. augusztus 22., péntek (MTI) - Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást rendeltek el az augusztus 20-án a debreceni strandon újraélesztett hatéves kisfiú ügyében - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére.


Jobban van a kis híján vízbe fulladt gyerek

Debrecen - Jelentősen javult annak a hat éves kisfiúnak az állapota aki augusztus 20-án majdnem belefulladt a nagyerdei strand egyik medencéjébe. Életét két ott nyári diákmunkát végző fiatal mentette meg.


Újraélesztettek egy hatéves kisfiút a debreceni strandon

Debrecen, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - Újra kellett éleszteni egy hatéves kisfiút szerda délután a debreceni strandon, a gyerek jól van - közölte az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi orvos igazgatója az MTI érdeklődésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában