Helyi közélet

2014.08.07. 15:12

Egyhavi eső egy óra alatt

Debrecen - Leginkább az épületekbe betörő vizet kellett szivattyúzniuk a tűzoltóknak.

Debrecen - Leginkább az épületekbe betörő vizet kellett szivattyúzniuk a tűzoltóknak.Mintegy harminc helyen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a szerda délutáni felhőszakadás miatt, amikor is egy óra leforgása alatt egyhavi csapadékmennyiség zúdult a megyeszékhelyre, annak is elsősorban az északi és keleti részére – tájékoztatta portálunkat Kelemen-Madai Petra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Mint elmondta, az első riasztás 16 órakor érkezett, s este 20 órára végeztek a munkával a debreceni és a hajdúböszörményi tűzoltók. Főként az épületekbe betörő víz okozott gondot: lépcsőházakból, pincékből szivattyúzták a vizet. A Gyöngyvirág utcán egy pincelakásban élő, járásképtelen idős nő kért segítséget a beömlött víz miatt, s a Perényi utcán, a munkaügyi bíróság alagsorából is el kellett távolítani a felgyűlt vizet, mely az ott tárolt iratokat veszélyeztette. Emellett többek között a Tisza István Kollégium pincéjéből, boltból és mélygarázsból is szivattyúzták a csapadékot a tűzoltók.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában