Helyi közélet

2014.08.27. 13:58

Az erdő „mélyén” is a DKV az úr

Debrecen - Öt évig nem kap a nagyerdei mélygarázs bevételeiből az önkormányzat, cserébe…

Debrecen - Öt évig nem kap a nagyerdei mélygarázs bevételeiből az önkormányzat, cserébe…

Kettő híján kétszáz új parkolóhelyet alakítottak ki a város legújabb mélygarázsában. A 198-ból azonban 43 férőhely az Aquaticum vendégeit illeti meg, így a maradék 155 „szabad” parkoló, valamint az egész létesítmény üzemeltetése került a DKV hatáskörébe.

Megszűnő helyek

A céget – ha azt a csütörtöki közgyűlésen a képviselők is szentesítik – öt évre mentesítik a parkolási díjbevételek 30 százalékának önkormányzat felé történő megfizetése alól. Ennek feltétele, hogy eleget tesz az uniós előírásoknak, azaz a mélygarázsban keletkezett bevételeket teljes egészében a működtetésre fordítja, s mindennel pontosan elszámol a következő öt évben.

A parkolókat érintő közgyűlési előterjesztésből az is kiderült, a Zamenhof utca díszburkolása nyomán megszüntetik az ottani fizető várakozóhelyeket, a Rózsa utcán pedig ugyanebből az okból a Régi városháza felőli oldalt vezetik ki a szabadnapokon kiemelt parkolási övezetből. A fizetős helyek közül kikerül továbbá a MÁV állomás Posta előtt kialakított motorkerékpáros parkoló is.

HBN-FÁ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában