Helyi közélet

2014.06.06. 14:24

Vona: az újabb tét - Fidesz vagy Jobbik

Debrecen - Még mindig vannak a Jobbikban tartalékok Hajdú-Biharban is, holott a megyék között a negyedik legerősebb bázisa a pártnak - jelentette ki Vona Gábor a Jobbik elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Debrecen - Még mindig vannak a Jobbikban tartalékok Hajdú-Biharban is, holott a megyék között a negyedik legerősebb bázisa a pártnak - jelentette ki Vona Gábor a Jobbik elnöke pénteki sajtótájékoztatóján. Mint mondta pártjának különösen az országgyűlési választáson sikerült sokakat meglepni jó szereplésével, és az idei harmadik voksolás tétje: Fidesz vagy Jobbik. Emlékeztetett arra tényre, hogy 2009-ben történelmi tetet végrehajtva a Jobbik kiütötte az SZDSZ-t, az idei parlamenti választáson pedig az MSZP-vel tette ugyanezt.

Korlátozható-e, keretek közé zárható-e a Fidesznek az egész országot szinte markában tartó politikai hatalma? - tette fel a pártelnök a kérdést, amire válaszként elmondta, csak a Jobbik lehet erre képes a várhatóan októberben sorra kerülő önkormányzati választáson. Hozzátette, ez nem csupán a Jobbik, hanem minden magyar ember érdeke. Ehhez kapcsolódva Kőszeghy Csanád Ábel, a párt debreceni elnöke úgy fogalmazott, céljuk, hogy a megye legalább tíz településén jobbikos polgármestert válasszanak, és Debrecenben egyéni önkormányzati képviselői helyet is szeretnének szerezni.

Vona Gábor hajmeresztőnek ítélte a Civil Összefogás Fórum kezdeményezését a monarchia mintájára, miszerint közössé tennék a külügyet, a hadügyet és a pénzügyet az unióban. Az elnök kíváncsi a Fidesz véleményére is ebben a kérdésben, majd kijelentette: a Jobbik a nemzetek Európája mellett áll ki.

HBN-ÉP


Vona Gábor: a Jobbik zárhatja "korlátok közé" a Fideszt

Debrecen, 2014. június 6., péntek (MTI) - A Jobbik lehet a leginkább képes arra, hogy az őszi önkormányzati választáson "korlátok közé zárja a kétharmadot" - jelentette ki a Jobbik elnöke pénteken Debrecenben sajtótájékoztatón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában