Vona Gábor: a Jobbik zárhatja “korlátok közé” a Fideszt

Vona Gábor
Vona Gábor - © Fotó: HBN archív
Debrecen, 2014. június 6., péntek (MTI) – A Jobbik lehet a leginkább képes arra, hogy az őszi önkormányzati választáson “korlátok közé zárja a kétharmadot” – jelentette ki a Jobbik elnöke pénteken Debrecenben sajtótájékoztatón.

Vona Gábor szerint “ez egész Magyarország érdeke”, ezért szerinte minden magyar embernek csak egy kérdést kell feltennie az ősszel: Fidesz vagy Jobbik? Ez lesz a választás tétje – mondta a Jobbik elnöke.

Azzal, hogy az országgyűlési képviselő-választáson egymillió fölött volt a Jobbikra szavazók száma, a párt bizonyította: “nem egyciklusos párt, hanem a magyar közélet hosszú távú szereplőjévé vált, s előbb-utóbb kormányzó erő lesz Magyarországon” – értékelte Vona Gábor.

A pártelnök “történelmi tettnek” nevezte, hogy a Jobbik “2009-ben kiütötte az SZDSZ-t a magyar közéletből”, a 2014-es európai parlamenti választás eredménye pedig “az MSZP kiütését jelenti”.

Ha csak ennyit tettek volna Magyarországért, már az önmagában is elég lenne – fűzte hozzá Vona Gábor, a két legkártékonyabb pártnak nevezve a volt SZDSZ-t, illetve az MSZP-t.

A sajtótájékoztatón Vona Gábor “hajmeresztőnek” minősítette a Civil Összefogás Fórum kezdeményezését, amely szerint az Osztrák-Magyar Monarchia mintájára kellene átalakítani az uniót, s közössé tenni a külügyet, a hadügyet és a pénzügyeket.

A Jobbik elutasítja ezt az elképzelést, s továbbra is “Magyarország szuverenitásának megerősítéséért, a nemzetek Európájáért száll síkra” – fejtette ki Vona Gábor.

Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni elnöke az őszi önkormányzati választásokról szólva elmondta: szeretnének Debrecenben egyéni önkormányzati képviselői helyet is szerezni, s azt elérni, hogy Hajdú-Bihar legalább tíz településén jobbikos polgármester legyen.

– MTI –

Címkék: , ,