Helyi közélet

2014.06.02. 13:28

Nincs tovább mire várni

Debrecen - Egyre több magánember dönt úgy, hogy mégis kicseréli a család öreg autóját.

Debrecen - Egyre több magánember dönt úgy, hogy mégis kicseréli a család öreg autóját.

Negyedik hónapja folyamatosan nő itthon az új autók értékesítése, és bár az eladások kétharmada továbbra is céges vásárlás, mind több magánember bukkan fel az autószalonok környékén. A Napló által megkérdezett márkakereskedők valamennyien érzékelnek némi élénkülést a piacon, az okokat azonban nem ugyanabban látják.

Orbán András, egy négy márkát forgalmazó autóház ügyvezetője például az olcsóbb finanszírozásnak, a betéti kamatok zsugorodásának, valamint az idő szorításának tudja be a kereslet élénkülését, míg Katona László, egy másik kereskedés ügyvezetője inkább egyfajta lélektani fordulatot gyanít a háttérben. Ügyfelekkel beszélgetve gyakran érzi úgy, hogy az emberek mintha kezdenék elhinni, hogy a válságnak vége, ezért bátrabban nyúlnak a megtakarításaikhoz.

Illyés Péter, egy harmadik cég igazgatója érezhető iróniával a hangjában úgy fogalmazott, hogy bár kétségkívül több új autó kel el, de a nullához képest egy kocsi eladása is száz százalékot dob a statisztikán. Szerinte messze még az idő, mire az eladási darabszámokat tekintve ismét rentábilissá válhat az új autók eladása.

HBN-PA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában