Helyi közélet

2014.06.04. 09:55

Harmadik ítélet egy zaklatási ügyben

Debrecen - Egy társasház két lakójával volt viszálya a vádlottnak.

Debrecen - Egy társasház két lakójával volt viszálya a vádlottnak.

Jóváhagyta a felmentő ítéletet zaklatás vádja alól a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa kedden, annak az asszonynak a perében, aki ismerőseivel szólalkozott össze 2013. áprilisában.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott házfelügyelőként dolgozik egy debreceni társasházban. 2012 nyarától viszonya megromlott két lakóval, a sértettel és annak édesanyjával. 2013 áprilisában a vádlott összetalálkozott a ház előtt a kutyáját sétáltató sértettel, akivel szóváltásba keveredett. Azt mondta neki: „takarodjál most már tovább, mert elvágom a torkod!” A vádirat szerint a sértettben a kijelentés komoly félelmet keltett.

Az első fokon eljárt Debreceni Járásbíróság 2013 júniusában a vádlottat zaklatás vétsége miatt megrovásban részesítette. A másodfokon eljárt Debreceni Törvényszék azonban 2014 februárjában a vádlottat felmentette. Mivel két, egymással ellentétes ítélet született, megnyílt a lehetősége a harmad fokú eljárásnak: az ügyész a vádlott terhére a felmentés miatt, a másodfokú bíróság ítéletének hatályon kívül helyezése érdekében fellebbezett.

A keddi döntés jogerősen tett pontot az ügy végére.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában