Helyi közélet

2014.06.04. 09:24

Amit jó, ha tudunk a közlekedésről

Debrecen - A hajdú-bihari rendőrök által Debrecenben megtartott előadáson több mint 100 család vett részt.

Debrecen - A hajdú-bihari rendőrök által Debrecenben megtartott előadáson több mint 100 család vett részt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2014. május 31-én közlekedésbiztonsági programot tartott – a Debreceni Egyetem felkérésére – a Debreceni Kultúrpark területén az ott megjelent mintegy 100 család részére.

A program keretében a gyerekek részére KRESZ tanpályán közlekedésbiztonsági oktatás került megtartásra, melynek során a legfontosabb gyalogos, illetve kerékpáros közlekedési szabályokat sajátíthatták el. Így a gyerekek biztonságos keretek között ismerkedhettek meg többek között a rendőri karjelzésekkel, az úttesten történő átkelés, valamint a kerékpározás alapvető szabályaival. A szülők eközben tájékoztatást kaptak a KRESZ szabályok aktuális módosításáról, valamint kipróbálhatták a részegséget szimuláló szemüveget is, amellyel az ittas vezetés veszélyeire szerettük volna felhívni a figyelmet.

A program várhatóan a jövőben is megrendezésre kerül a Debreceni Egyetem, illetve a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közös szervezésében.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában