Helyi közélet

2014.06.03. 08:24

A tánc körül kering minden gondolat

Görbeháza - Arany minősítés után Európa-bajnokságra készül a görbeházi Amazon Tánccsoport.

Görbeháza - Arany minősítés után Európa-bajnokságra készül a görbeházi Amazon Tánccsoport.

„A tánc szeretetét szeretném viszontlátni” – ezzel az útravalóval engedte parkettre lépni mestere Lőrinczi Zsoltot, tizenháromszoros standard formációs magyar bajnok, Európai Bajnok 7. és Világbajnok 8. helyezett táncost. Simon Csaba büszke lehet tanítványára, aki immár 13 éve igyekszik továbbadni a jól bevált tanácsot és legutóbb a görbeházi Amazon Tánccsoporttal ért el kiemelkedő sikert. A nyolc párból álló formáció bécsi keringőjét arany minősítéssel, illetve különdíjjal jutalmazta a Magyar Látványtánc Szövetség. A megyénkbeli csapat így jogot szerezett arra, hogy az Európa-bajnokságon képviselje hazánkat június 27–29. között Székelyudvarhelyen.

– A Világ-Virága Alapfokú Művészeti Iskola fenntartásában működő csoportként egy farsangi ünnepségre készültünk műsorral, de már a próbafolyamat elején látható volt, hogy ez a nyolcadikosokból álló csoport magasabb színvonalon képes teljesíteni. A fiúk egy része a lányok miatt járt be eleinte a foglalkozásokra – vallotta be a tréner, akinek a lépések pontosításán és a koreográfia betanításán túlmutat a feladatköre. A próbán lecsapódik mindennemű érzelmi gond, ezért a táncoktató igyekszik lelkileg is erősíteni a tizenéves diákokat.

– Ha látom, hogy képtelen koncentrálni a fiatal, akkor megpróbálom megbeszélni vele a problémáját vagy legalább kimozdítani a gondolati gödörből, mert különben semmit sem ér az aznapi edzés. Nekem garantálnom kell, hogy a versenyre mindenki tökéletes formában áll ki, amihez nem csak a technikai háttér tartozik hozzá.

Az eredmények azt mutatják, hogy az Amazon-tagok jól vették a összecsiszolódás akadályait – emelte ki Lőrinczi Zsolt.

HBN

A teljes cikk a Napló keddi számában olvasható.


Görbeházi táncosok az Eb-n

Debrecen - Arany minősítéssel, illetve különdíjjal jutalmazta a görbeházi Amazon Tánccsoport bécsi keringőjét a Magyar Látványtánc Szövetség elnöke, miután 650 produkciót tekintett meg a zsűri a május 16–18. között megrendezett Magyar Bajnokságon.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában