Helyi közélet

2014.06.10. 17:48

A fokozott ellenőrzés eredményei Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar - Hajdú-Bihar megye közútjain a hosszú hétvége alatt fokozott rendőri jelenléttel számolhattak a közlekedők.

Hajdú-Bihar - Hajdú-Bihar megye közútjain a hosszú hétvége alatt fokozott rendőri jelenléttel számolhattak a közlekedők.A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség 2014. június 6-án és 7-én fokozott figyelmet fordított az ittas vagy bódult állapotban járművet vezető személyek kiszűrésére.

Az akciót azt tette többek között indokolttá, hogy a közlekedésbiztonságot jelentősen veszélyeztetik az ittas járművezetők.

A Hajdú-Bihar megyei TISPOL ellenőrzés eredményei:

A két napos akcióban összesen 1308 gépi és 116 nem gépi meghajtású jármű vezetőjének ellenőrzését hajtotta végre a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség ittas járművezetés miatt összesen 17 fővel szemben kezdeményezett eljárást. A rendőrök a nem gépi meghajtású járművezetők közül 9 fővel szemben intézkedtek. Közülük 5 fővel szemben közigazgatási eljárás megindítását kezdeményezték, míg 4 fővel szemben szabálysértési eljárás megindítására került sor. A gépi meghajtási járművezetők esetében 4 fővel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, míg 4 személlyel szemben közigazgatási eljárást kezdeményezett a rendőrség.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában