Helyi közélet

2014.05.29. 10:04

Átrajzolt támogatási térkép

Debrecen - Aki Budapesten fektet be, nem számíthat támogatásra, aki viszont vidéken…

Debrecen - Aki Budapesten fektet be, nem számíthat támogatásra, aki viszont vidéken…Az Európai Unió új támogatási rendszere azon az alapelven nyugszik, hogy miközben a fejlett régiókba (Magyarországon csupán a főváros és Pest megye számít ilyennek) befektető nagyvállalatok gyakorlatilag nem igényelhetnek a beruházásaikhoz regionális támogatást, a legfejletlenebb régiókban (ide tartozik a Hajdú-Bihar megyét magában foglaló Észak-Alföld is) a támogatás mértéke a beruházási értéknek adott esetben akár a hetven százalékát is elérheti. Feltéve, hogy mikro- vagy kisvállalkozás hajtja végre a fejlesztést, ezek ugyanis húsz százalékkal nagyobb dotációra számíthatnak, mint az ugyanott beruházó nagyvállalatok.

Az átrajzolt támogatási térképről leolvasható, hogy egy hajdú-bihari befektetés esetén a nagyvállalat a beruházási érték ötven százalékára, a középvállalat a hatvan százalékára, a mikro- vagy kisvállalkozás pedig a hetven százalékára tarthat majd igényt közösségi vagy nemzeti forrásból. Az Európai Bizottság már jóváhagyta a 2014-2020. közötti magyar regionális támogatási térképet.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában