Helyi közélet

2014.04.24. 13:42

Napló TOP 100 Klub: Chikán Attilával

Debrecen - A volt gazdasági miniszter szerint minden egyes órában lemaradunk Nyugat-Európától.

Debrecen - A volt gazdasági miniszter szerint minden egyes órában lemaradunk Nyugat-Európától.

Versenyképességi szempontból miért beteg a magyar gazdaság, és mit lehet tenni? - ezt a témát járja körül előadásában Chikán Attila, a Corvinus Egyetem professzora, a Versenyképességi Központ igazgatója, aki pénteken este a Napló TOP 100 Klub vendége lesz a Hotel Divinusban.

Zuhanunk vissza

A gazdasági elit reprezentánsait tömörítő klub tagjai hallhatnak arról, hogy a versenyképesség valójában a gazdaságot egy dinamikus formájában vizsgálja, amelynek középpontjában a társadalmi jólét van. Ez utóbbit pedig a jövőben is fenntartható fejlődéssel kell elérni. Teendőnk van bőven ezen a téren, hiszen a Világgazdasági Fórum 148 országot rangsoroló listáján 2001-ben még a 29-ek voltunk, mostanra azonban a 63. helyre csúsztunk (vagy inkább zuhantunk) vissza.

Chikán Attila szerint számos fontos területen nagyon rosszul állunk. A makrogazdasági környezet vagy az intézményrendszer fejlettségének/elfogadottságának tekintetében például az első nyolcvanba sem kerültünk be, ráadásul Magyarország esetében fennáll a fokozatos, akár évtizedekig tartó lecsúszás veszélye.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában