Helyi közélet

2014.04.29. 15:21

Milyen autóról álmodunk?

Debrecen - „Ha anyagilag megengedhetném magamnak, én bizony jobb autóra váltanék”.

Debrecen - „Ha anyagilag megengedhetném magamnak, én bizony jobb autóra váltanék”.

„Ha anyagilag megengedhetném magamnak, jobb autóra váltanék – mondja a magyar kocsitulajdonosok kétharmada. A világszerte terjedő online kommunikációval el lehet érni az olyan autóvásárlókat, akik aktuális marketingtartalmakat keresnek.

Tízből négyen

Tíz magyar internet-használó közül négyen szándékoznak autót vásárolni a következő két évben. Négyszer annyian gondolkoznak használt gépkocsiban, mint újban. Harmincegy európai ország átlagát tekintve többen, tíz megkérdezettből öten szándékoznak kocsit venni.

Többek között ezt tárja fel a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat felmérése. Ami régiónkat illeti: új autót szándékozik beszerezni a válaszadó magyarok és lengyelek 8-8 százaléka. Legnagyobb a románok aránya, 20 százalékkal.

Használt autó beszerzését célozza meg a magyar válaszadók harmada. Kitért a kutatás arra is, hogy az autó milyen szerepet játszik a megkérdezettek életében. Az autótulajdonos magyarok legnagyobb része a következő két állítással ért egyet: „szeretek autót vezetni” és „jobb lenne, ha autó nélkül is kényelmesen odaérnék, ahová szeretnék”. Kocsit használó honfitársaink többsége számára az autó egyszerűen eszköz, hogy eljusson oda, ahová szeretne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában